Biszkopty

Kiedy zobaczyłam te biszkopty u Oli wiedziałam, że muszę je powtórzyć. Lista składników składająca się z zaledwie 3 składników i do tego błyskawiczne przygotowanie, to na pewno szybszy wariant niż wyprawa z małą córką do sklepu : )                O przewadze domowych biszkoptów nad tymi sklepowymi, nie wspominam ; ) A ponieważ biszkopty są pyszne (długo zachowują świeżość i kruchość), to na pewno zagoszczą u nas na stałe : ) Polecam nie tylko dla maluchów! : )


Biszkopty dla dzieci
 

Składniki (około 25 biszkopcików):

  • 2 jajka
  • 4 łyżeczki cukru
  • 4 łyżki przesianej mąki tortowej

Jajka ubić z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać, na najniższych obrotach miksera. Wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (użyłam szprycy), zostawiając niewielkie odstępy. Piec w piekarniku rozgrzanym do 170 C (termoobieg) przez 10-15 minut w zależności od wielkości, do czasu aż się ładnie zarumienią.

Smacznego : )


Biszkopty

Komentarzy: 21

  1. Marta
    Autor
    19 kwietnia 2013 / 10:35

    Dokładnie 🙂

  2. Marta
    Autor
    19 kwietnia 2013 / 10:56

    To prawda, są super 🙂

  3. 19 kwietnia 2013 / 10:56

    heheheh, widzę, że mają wielu zwolenników, u mnie też robią furrorę;D Super!!!
    Fajny pomysł na literki !!

  4. Marta
    Autor
    19 kwietnia 2013 / 11:03

    Ola moja córka je uwielbia! 🙂 dzięki za inspirację 🙂

  5. amela
    19 kwietnia 2013 / 13:23

    Świetne i na pewno pyszne!

  6. Marta
    Autor
    19 kwietnia 2013 / 14:08

    Zdecydowanie tak! 🙂

  7. Marta
    Autor
    19 kwietnia 2013 / 19:05

    Dzięki, do tego są bardzo smaczne 🙂

  8. Marta
    Autor
    20 kwietnia 2013 / 18:00

    Idealne dla maluszków 😀

    • Marta
      Autor
      21 kwietnia 2013 / 21:32

      Dziękuję:)

  9. 21 kwietnia 2013 / 18:39

    wspaniale wyglądają. przepis super! taki prosty a jakie efekty daje:)))) zapraszam do mnie :)))

  10. Marta
    Autor
    22 kwietnia 2013 / 21:12

    Fajnie, że się podobają 😀

  11. Minka
    5 lipca 2015 / 16:19

    a jak je przechowujesz? wyszły pyszne, ale następnego dnia zrobiły się „gumowate”

    • Marta
      Autor
      6 lipca 2015 / 10:12

      Przechowuję w szczelnie zamkniętym pojemniku np. blaszanej puszce 🙂

  12. Magda
    7 lutego 2017 / 0:24

    Są obłędne!!! moje dzieciaki je kochają 🙂

    • Marta
      Autor
      8 lutego 2017 / 15:56

      Bardzo się cieszę 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
13 + 25 =