Blog kulinarny Marty z wieloma świetnymi przepisami

Domowa marynata do mięs z grilla

Sezon na potrawy z grilla w pełni, więc mam nadzieję, że skorzystacie z przepisu na domową marynatę ; ) Stosowałam ją do karkówki, ale do innych mięs będzie również odpowiednia.


Domowa marynata do mięs z grilla

Składniki na ok 500 g mięsa:

  • 2 łyżki musztardy najlepiej w stylu francuskim (z całymi ziarnami gorczycy)
  • 1 łyżka miodu
  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek (dodałam więcej i było za dużo : )
  • 2 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku
  • ulubione przyprawy: zioła prowansalskie, majeranek, sól, pieprz

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną marynatą smarować mięso i odstawić do lodówki na co najmniej 30 min.

Smacznego : )


Autor: Marta Pękalska

8 komentarzy

  1. Jutro wypróbuję, o ile słońce wróci!

  2. Doskonała marynata, na pewno wypróbuję, pozdrawiam :)

  3. Marta

    Gorąco polecam :)

  4. szira

    Dla mnie lekko za słodko, dałabym łyżeczke miodu nastepnym razem i bedzie idealnie:)

    1. Marta

      Szira każda modyfikacja jest dobra, tak aby smakowało:)

  5. czubala

    Mi bardzo smakowała, świetne urozmaicenie zwyklego grilla.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


6 × = 42

Top