Blog kulinarny Marty z wieloma świetnymi przepisami

Gyros z wieprzowiny

gyros

Składniki :


  • 500 g mięsa wieprzowego
  • przyprawa do gyrosa, sól
  • 4 ząbki czosnku
  • ok 50 ml oleju
  • 4 łyżki musztardy

 

Mięso pokroić w małe plasterki i posolić.

Marynata: wymieszać olej z musztardą i przyprawą gyros (sporo!), przepuścić czosnek przez praskę lub zetrzeć na małych oczkach tarki, całość wymieszać.

Mięso obtoczyć w marynacie i odstawić do lodówki na ok 3 godz. Po wyjęciu z lodówki smażyć na teflonowej patelni bez dodatku oleju (w zupełności wystarczy ten z marynaty)

Odsączyć na papierowym ręczniku.

 

Smacznego : )


Autor: Marta Pękalska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


+ 7 = 11

Top