Blog kulinarny Marty z wieloma świetnymi przepisami

Imperial schabowy

Taki schabowy kojarzy mi się z czasami studenckimi i jedzeniem w uniwersyteckiej stołówce ; ) Na pewno każdy z Was poznał smak schabowego nadziewanego serem i papryką ; ) Za schabem nie przepadam, ale z takimi dodatkami smakuje już bardziej wyjątkowo. Szybko, prosto i smacznie : )


Imperial schabowy

Składniki :

  • 500 g schabu
  • 150 g żółtego sera
  • 1 papryka czerwona pokrojona w słupki
  • sól, pieprz
  • jajko, bułka tarta + łyżka otrąb owsianych
  • olej do smażenia

Schab kroimy w płaty i mocno rozbijamy tłuczkiem. Każdy płat przyprawiamy solą i pieprzem. Na środek kładziemy plaster żółtego sera i kawałki papryki. Dokładnie zwijamy. Na jedynym talerzu wysypujemy bułkę tartą z otrębami, na kolejnym rozbełtujemy jajko. Mięso maczamy najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju i osączamy na papierowym ręczniku.

Smacznego : )



Autor: Marta Pękalska

6 komentarzy

  1. antosia!

    Mi też kojarzy się to ze studencką stołówką, ale myślałam, że te studenckie roladki z kurczaka były, a nie ze schaboszczaka ;-) Mięso jest miękkie? Nie cierpię gumiastych (i żylastych) schabowych ;/

  2. Marta

    U nas były koperty drobiowe, albo imperiale schabowe:D Mięso mięciutkie, też jestem bardzo przewrażliwiona na wszystko co jest gumiaste i niedpoieczone:D

  3. Pięknie wygląda i chętnie to spróbowałabym:)

  4. ike234@gmail.com

    Zrobiłam, troszkę ser mi wyciekł, ale były naprawdę dobre. Mam zamiar wypróbować też ze spzinakiem.

    1. Marta

      Ze szpinakiem też wydają się ciekawe!:D

  5. Asia

    O! Na zdjęciu wyglądało jak z marchewką, to by też mogło być ciekawe:) Ja jestem przeciwniczka dan smazonych i panierek, ale jak juz szalec, to przynajmniej wybieram indyka, kupuję sznycle na tacce, rozbijam i zawijam:) Przepis niestety jest fantastyczny:)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


7 − = 1

Top