Imperial schabowy

Taki schabowy kojarzy mi się z czasami studenckimi i jedzeniem w uniwersyteckiej stołówce ; ) Na pewno każdy z Was poznał smak schabowego nadziewanego serem i papryką ; ) Za schabem nie przepadam, ale z takimi dodatkami smakuje już bardziej wyjątkowo. Szybko, prosto i smacznie : )


Imperial schabowy

Składniki :

  • 500 g schabu
  • 150 g żółtego sera
  • 1 papryka czerwona pokrojona w słupki
  • sól, pieprz
  • jajko, bułka tarta + łyżka otrąb owsianych
  • olej do smażenia

Schab kroimy w płaty i mocno rozbijamy tłuczkiem. Każdy płat przyprawiamy solą i pieprzem. Na środek kładziemy plaster żółtego sera i kawałki papryki. Dokładnie zwijamy. Na jedynym talerzu wysypujemy bułkę tartą z otrębami, na kolejnym rozbełtujemy jajko. Mięso maczamy najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju i osączamy na papierowym ręczniku.

Smacznego : )

Komentarzy: 6

  1. antosia!
    20 listopada 2011 / 14:58

    Mi też kojarzy się to ze studencką stołówką, ale myślałam, że te studenckie roladki z kurczaka były, a nie ze schaboszczaka 😉 Mięso jest miękkie? Nie cierpię gumiastych (i żylastych) schabowych ;/

  2. Marta
    Autor
    20 listopada 2011 / 15:02

    U nas były koperty drobiowe, albo imperiale schabowe:D Mięso mięciutkie, też jestem bardzo przewrażliwiona na wszystko co jest gumiaste i niedpoieczone:D

  3. 20 listopada 2011 / 22:26

    Pięknie wygląda i chętnie to spróbowałabym:)

  4. ike234@gmail.com
    30 listopada 2011 / 9:28

    Zrobiłam, troszkę ser mi wyciekł, ale były naprawdę dobre. Mam zamiar wypróbować też ze spzinakiem.

    • Marta
      Autor
      30 listopada 2011 / 9:42

      Ze szpinakiem też wydają się ciekawe!:D

  5. Asia
    23 lutego 2012 / 11:37

    O! Na zdjęciu wyglądało jak z marchewką, to by też mogło być ciekawe:) Ja jestem przeciwniczka dan smazonych i panierek, ale jak juz szalec, to przynajmniej wybieram indyka, kupuję sznycle na tacce, rozbijam i zawijam:) Przepis niestety jest fantastyczny:)

Skomentuj Asia Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
20 + 14 =