Łosoś z grilla

Nie jestem miłośniczką ryb, ale do tego dania na pewno wrócę. Delikatne mięso i zarumieniona, chrupiąca skórka – pycha! ; ) Łososia podałam z pieczonymi talarkami,  czyli dietetyczną wersją domowych frytek (przepis tutaj).


 

Składniki :

  • filety z łososia
  • sól, pieprz, pieprz cayenne, czosnek, bazylia, kolendra, koper, sok z cytryny (wersja dla matki karmiącej: pieprz, koperek)

Filety obsypujemy dokładnie przyprawami,skrapiamy cytryną i zawijamy w folię aluminiową. Grillujemy ok. 15 minut.

Smacznego : )

Komentarzy: 13

  1. 25 lipca 2012 / 13:45

    pychotka, bardzo lubię łososia:)

  2. 25 lipca 2012 / 15:15

    W ziołach i z grilla musi smakować doskonale 😉

  3. Marta
    Autor
    25 lipca 2012 / 15:38

    Nawet mi – miłośniczce mięsa, zasmakował 😀

  4. 25 lipca 2012 / 19:06

    Grillowany musiał byc pyszny. Zresztą łosoś w każdej postaci jest super.

    Pozdrawiam i zapraszam do siebie 😉

  5. Marta
    Autor
    25 lipca 2012 / 23:48

    Dzięki 🙂

    • Marta
      Autor
      26 lipca 2012 / 11:06

      Nigdy się nie spotkałam z takim urządzeniem 🙂

  6. rune
    26 lipca 2012 / 10:51

    Łososia uwielbiam w kazdej postaci. Jaki model grila masz, polecasz?

    • Marta
      Autor
      26 lipca 2012 / 11:06

      Mam grill tefala i jestem bardzo zadowolona 🙂

  7. 26 lipca 2012 / 18:29

    Uwielbiam łososia! Szczególnie w połączeniu ze szpinakiem i makaronem tagiatelle 🙂

    • Marta
      Autor
      26 lipca 2012 / 19:50

      Muszę wypróbować 🙂

Skomentuj Marta Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
12 − 11 =