Kontakt

blog kulinarny

Nadziewane gofry z ciasta francuskiego

Ostatnio miałam ogromną ochotę na gofry i choć brakowało mi kilku składników w lodówce znalazłam ciasto francuskie… Byłam również w trakcie przygotowywania prażonych jabłek na zimę (przepis wkrótce) i tym oto sposobem powstały nadziewane gofry z ciasta francuskiego ; ) Gotowe w kilka minut, a efekt oszałamiająco pyszny! : ) Gorąco polecam ; )


Nadziewane gofry z ciasta francuskiego

Składniki (4 gofry):

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • kilka łyżek prażonych jabłek, dowolnego owocowego musu lub owoców
  • opcjonalnie cukier puder do posypania

Ciasto francuskie podzielić na 8 równych prostokątów. Na 4 z nich wyłożyć nadzienie i przykryć pozostałymi. Zlepić i piec w nagrzanej gofrownicy przez około 8 minut.

Smacznego : )


Follow my blog with Bloglovin



Autor: Marta Pękalska
Opublikowane: 16 września, 2013
Kategorie: Ciasta, Ciasta z owocami, Ciasto francuskie, Gofry

20 komentarzy

  1. Bardzo lubię te gofry 🙂 Zwłaszcza z masłem orzechowym lub czekolada

  2. Marta

    Z czekoladą na pewno też by mi smakowały 🙂

  3. Pomysłowe:-) wieki nie jadłam ich.

    1. Marta

      Aniu musisz nadrobić zaległości 🙂

  4. matkoo, jakie to proste, a nie wpadłam na to ;D będzie zgapienia jak nic ;D

    1. Najprostsze pomysły często są najlepsze 🙂

  5. Och jaki szybki i doskonały deser, a przy tym tak ładnie wygląda 🙂

    1. Marta

      Bardzo szybki i bardzo pyszny 🙂

  6. Wyobraziłam sobie ten zapach!

    1. Roznosił się po całym domu 🙂

  7. Takich gofrów jeszcze nie próbowałam, z pewnością wkrótce podobne zrobię:)

    1. Marta

      Polecam, proste i pyszne 🙂

    1. Marta

      Bardzo mi miło, że smakowały 🙂

  8. Kaska

    Zobaczylam na fb skladniki mialam znajomi dzownili ze beda za godzinke.. zrobilam zamiast zabierac sie za jakies wypieki a efekt wow! nie wiem jak na to wpadlas ale patent poszedl dalej w swiat 😀

    1. Marta

      Super, bardzo mi miło 🙂

  9. Laila

    Potwierdzam pycha 😉

    1. Marta

      Bardzo mi miło 🙂

  10. Jaga

    Genialne i pyszne jestes boska!!! 😀

    1. Marta

      Bardzo dziękuję, ogromnie mi miło 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Dokończ operację * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Top