Kontakt

blog kulinarny

Naleśniki z kaszy manny

Po puszystych placuszkach z kaszy manny, które zyskują sympatię każdego Malucha przyszła pora na delikatne naleśniki z kaszy manny : ) Są bardzo proste, a do ich przygotowania potrzebujemy niewiele składników, za to efekt jest przepyszny. Idealne nie tylko dla dzieci : ) Polecam!!!


Delikatne naleśniki z kaszy manny


Składniki (6 naleśników):

  • 3/4 szklanki kaszy manny
  • 1 szklanka mleka
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju

Kasze manną zalać mlekiem, odstawić na 30 minut. Dodać jajko, olej i dokładnie zmiksować. Smażyć z obu stron na mocno rozgrzanej teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu.

Smacznego!

Inspiracja



Autor: Marta Pękalska
Opublikowane: 10 stycznia, 2017
Kategorie: Dania dla dzieci, Dania dla matek karmiących, Dania obiadowe, Naleśniki, Pozostałe

42 komentarzy

  1. Ulka

    Świetne placuszki bardzo bardzo lubimy więc naleśniki będą jeszcze dziś 🙂

    1. Marta

      Daj znać jak smakowały 🙂

  2. Majka

    Takie proste a człowiek sam by na to nie wpadł 😉 Super! Oczywiście wypróbujemy 😉

    1. Marta

      Są pyszne polecam 🙂

      1. Majka

        Po prostu genialne❤ Niesamowicie mnie ujęły. Smak kaszki zakorzenił się w nas na dobre 😉

        1. Marta

          Ogromnie się cieszę 🙂 mi również smak kaszki przypomina beztroskie chwile 🙂 Mama serwowała nam z cukrem lub syropem malinowym mniam 🙂

  3. Aga

    Czuję że i nas okażą się hitem 🙂

    1. Marta

      Mam nadzieję 😀

  4. madzia

    Wyglądają przepysznie 🙂

    1. Marta

      Bardzo dziękuję, polecam wypróbować 🙂

  5. Maggie

    Naleśniki i wszelakie placuszki uwielbiam ale takich nie próbowałam 🙂

    1. Marta

      Mam nadzieję, że się skusisz, są świetne 🙂

  6. Iwona

    Czy na pewno da się je smażyć bez masła lub oleju ? mi jakoś nigdy to nie wychodzi?

    1. Marta

      Na pewno! 🙂 praktycznie wszystkie placuszki i naleśniki smażę na patelni teflonowej bez dodatkowego tłuszczu, jeśli jest on zawarty w cieście (2 łyżki w zupełności wystarczą). Warto jest dobrze rozgrzać patelnię i wstrzymać się z przewracaniem na drugą stronę do czasu, aż brzegi same zaczną odchodzić 😉 Dopiero wtedy delikatnie podważam naleśnik szpatułką i przewracam. I proszę się nie zrażać przy pierwszym naleśniku, z nim najczęściej może być problem 😉

    1. Marta

      Dziękuję 🙂

  7. Pati

    Muszą być pyszne 🙂

    1. Marta

      Potwierdzam 🙂

  8. Ola

    Super smak 🙂 w dzieciństwie mama robiła mi kaszke w ramach deseru naleśniki trochę mi przypominają ten smak 🙂

    1. Marta

      O tak, coś w tym jest 🙂 aż nabrałam ochoty na taką kaszkę, bo u nas też się jadło mmmm 🙂

  9. Aga

    Są obłędne 🙂 niby proste a smak ekstra!

    1. Marta

      Super, że posmakowały 🙂

    1. Marta

      Miło mi, że przypadł do gustu 🙂

  10. Karolina

    Genialny smak a niby takie nic 🙂 naprawde super 🙂

    1. Marta

      Bardzo mi miło 🙂

  11. Jola

    Dzieciaki oszalały z zachwytu 🙂 są nieziemsko pyszne 🙂

    1. Marta

      Bardzo się cieszę 🙂 pozdrawiam!

  12. Justyna

    Mniam mniam chyba nie wrócimy prędko do zwykłych 🙂

  13. Jagoda

    zrobiłam i wyszły super 🙂

    1. Marta

      Bardzo mi miło 🙂

  14. a.

    Przepyszne tylko porcja mała 🙂 następnym razem koniecznie podwoimy 🙂

    1. Marta

      Co racja to racja 🙂 super, że posmakowały 🙂

  15. Kasia

    Ojejku one są cudownie pyszne 🙂 zgadzam się że porcja za mała 🙂
    ps. a zdjęcia ideał 🙂

    1. Marta

      Bardzo mi miło, dziękuję 🙂

    1. Marta

      Bardzo mi miło 🙂

  16. Wajolet

    warto Z czyms je podawac czy same? 🙂

    1. Marta

      Są pyszne same w sobie, ale można podać z ulubionymi dodatkami, jogurtem, granolą, dżemem, miodem, syropem klonowym itd. 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Dokończ operację * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Top