Blog kulinarny Marty z wieloma świetnymi przepisami

Roladki z indyka

Zwykłe kotlety z indyka możemy urozmaicić przez nadzianie ich mozzarellą. Pracy z roladkami nie ma wiele, za to w smaku są pyszne ; ) Dla osób, które nie przepadają za serem, polecam jako nadzienie przygotować masełko czosnkowe (masło + przeciśnięty przez praskę czosnek + ulubione zioła).


Roladki z indyka

Składniki :

  • 1 pierś z indyka
  • 1 kula mozzarelli
  • bułka tarta do obtoczenia
  • 1 jajko
  • sól, pieprz

Mięso kroimy w cienkie plastry i delikatnie rozbijamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na środek każdego płata kładziemy kawałek sera mozzarella i zwijamy roladkę. Maczamy w rozbełtanym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.

Smacznego : )

Roladki z indyka z mozzarellą


Autor: Marta Pękalska

12 komentarzy

  1. pycha;)
    dzisiaj też zrobiłam kurczaka, trochę inaczej, bo z chrzanem i puree z kalafiorem;)
    Twoja propozycja wygląda apetycznie;D

  2. Marta

    teraz będzie za mną „chodziło” to puree z kalafiora:)

  3. Wyglądają przepysznie !

  4. widzę Marto, że polubiłaś indyka;)

  5. Marta

    Jest to dobra alternatywa dla kurczaka, który mimo wszystko pozostaje moim faworytem:)

  6. pati

    Uwielbiam roladki z mozarella wszelkie, tylko czesto mi sie rozlewa neistety;/ a panierke robisz poejdyncza cyz podwojna?

  7. Marta

    Pojedyńczą :d

  8. janka

    Pycha mi wyszły, zawsze robiłam z kurczaka, ale indyk rzeczywiście fajnie się komponuje z mozarella i ziołami:)

  9. kate

    Doskonały sobotni obiad! Dzięki za przepis!

    1. Marta

      Nie ma za co! :) smacznego :)

  10. Asia

    A ja zdecydowanie wolę indyka, roladki w wersji ziołowej uwielbiam!

  11. mirka

    niby proste, ale sama bym nie zrobiła, dzięki:)))

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


5 − 3 =

Top