Blog kulinarny Marty z wieloma świetnymi przepisami

Schab faszerowany szpinakiem i serem feta

Przyznam szczerze, że do tej pory szpinak rzadko gościł w naszej kuchni ; ) Od przedszkola pozostały mi złe skojarzenia, kiedy to szpinak był uważany za zło ostateczne : ) Na szczęście dzięki temu, iż od firmy FRoSTA otrzymałam zestaw szpinaków do przetestowania mogę ponownie się do niego przekonać. Roladki ze szpinakiem robiłam bardziej z myślą o moim mężu, ale bardzo pozytywnie zaskoczyłam się uzyskanym efektem! ; ) Farsz przygotowany ze szpinaku i sera feta był pyszny! Zaletą tego siekanego szpinaku na pewno jest fakt, że jest on bez żadnych dodatków, dzięki czemu mogłam go doprawić zgodnie z naszymi upodobaniami ; ) Gorąco polecam!!! 


 

Składniki na 10 roladek:

  • 1 kg schabu
  • 450 g szpinaku siekanego FRoSTA
  • 200 g sera feta
  • 6 ząbków czosnku
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz, bazylia
  • 2 jajka, bułka tarta
  • 4 łyżki oleju

Schab pokroić na plastry i dokładnie rozbić. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Szpinak rozmrozić, podsmażyć na maśle, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz i bazylię do smaku. Tak przygotowaną masą smarować rozbite kotlety i dodać ser feta pokrojony w kostkę. Zwijać roladki, następnie obtoczyć je w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Smacznego : )

 


 


 




Autor: Marta Pękalska

20 komentarzy

  1. Ale mi zrobiłaś smaka:)

  2. Marta

    Muszę przyznać, że roladki były pyszne i bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły:)

  3. Lubię takie cuda mięsne ze szpinakiem :)

    1. Marta

      Ja od teraz również :D

  4. menia

    Schab ze spzinakiem to jest to, pycha!

  5. rori.blogspot.com

    Szpinak jest pyszny! jako dziecko nie znosilam go, nawet zwrocilam raz na talerz;P ten od frosty to jeden z lepszych.pozdr.

  6. Świetny przepis, na pewno wypróbuję :)

  7. Wygląda przeeepysznie, muszę to wypróbować w przyszłym tygodniu!

  8. Fajny przepis, tym bardziej, że ostatnio polubiłem szpinak

  9. bardzo smaczne roladki. zrobilam je na zeszly weekend i wszyscy domownicy byli bardzo zadowoleni. dzieki!!!

    1. Marta

      Super, bardzo się cieszę :D

  10. Do tej pory ze szpinakiem robiłam tlko makaron a jutro będę robiła te roladki. :)

  11. Maria

    Witam,
    twoje roladki wyglądają pysznie, początkująca jestem zatem podpowiedz proszę, jak długo nalezy je smażyć na patelni, żeby były ok

    1. Marta

      Dziękuję, smażę je ok. 15 – 20 min w zależności od tego jak cienko rozbiję mięso :)

  12. Mary_Lu

    Brzmi pysznie :) Ja dziś robię z piersi z kurczaka, zobaczymy jak mi wyjdzie, ale podjadłam farszu – szpinaku PYCHAAAA :)

  13. Marta

    Życzę smacznego:) z kurczakiem tez lubię:)

  14. Marta

    Super, ze smakowalo:)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


+ 5 = 11

Top