Site icon marta-gotuje.pl

Muffinki bananowo-orzechowe

Muffinki bananowo-orzechowe to świetna, zdrowa przekąska, która sprawdzi się również do dziecięcego lunchboxa. Do przygotowania warto wybrać mocno dojrzałe – czarne banany, które dodatkowo nadają babeczkom słodkości. Polecam!

Składniki (12 sztuk):

Mąkę wymieszać z płatkami owsianymi, cynamonem, sodą, proszkiem do pieczenia i solą. W oddzielnej misce wymieszać rozgniecione widelcem banany, jajka, olej, miód, mleko i wanilię. Połączyć zawartość obu misek i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Posiekane orzechy wmieszać do masy. Masę przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Piec w piekarniku rozgrzanym do 230 C przez 5 minut, a następnie zmniejszyć temperaturę do 175 C i piec kolejne 15 minut lub do suchego patyczka.

Smacznego!

Inspiracja „Ten, w którym są wszystkie przepisy

Exit mobile version