Site icon marta-gotuje.pl

Półfrancuskie ciasteczka serowe z dżemem

Bardzo długo zabierałam się do przygotowania tych ciasteczek. Nie do końca byłam przekonana do proporcji składników w cieście, ponieważ od koleżanek otrzymałam rozbieżne informacje. Na szczęście użyte przeze mnie ilości się sprawdziły miałam jedynie drobny problem z wyciekiem dżemu podczas pieczenia, dlatego proponuję zastąpić go marmoladą ; ) Poza tym są pyszne, mięciutkie, najlepsze na ciepło : )


Składniki :

 

Twaróg, mąkę, margarynę oraz cukier puder wsypujemy do miski i zagniatamy ciasto. Następnie wałkujemy na grubość ok 5 mm, wycinamy kwadraty. Na środek nakładamy łyżeczkę marmolady i zwijamy w rulonik, dokładnie zlepiając brzegi.

Pieczemy przez ok 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 C. Ostudzone posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego : )

Exit mobile version