Site icon marta-gotuje.pl

Medaliony drobiowe

Soczyste medaliony drobiowe z patelni to pomysł na szybki i pyszny obiad nie tylko dla dzieci. Najbardziej smakują nam przygotowane z indyka, ale z powodzeniem możecie również użyć mięsa mielonego z piersi kurczaka. Polecam!!!

Składniki:

Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na łyżce rozgrzanego oleju. Przestudzić. W misce połączyć mięso, jajko, przestudzoną cebulę, kaszę, pieprz i sól. Wymieszać ręką i formować niewielkie kulki (masa może być nieco luźna, ale dzięki temu kotleciki będą soczyste). Kulki delikatnie spłaszczyć i obtoczyć w bułce tartej. Pozostały olej rozgrzać na patelni i smażyć medaliony do zrumienienia z obu stron (do 5 minut na jedną stronę).

Smacznego!

Inspiracja „Alaantkowe BLW Rośniemy

Exit mobile version