Site icon marta-gotuje.pl

Muffinki z czekoladą

Są to chyba najbardziej standardowe i powszechnie znane muffinki biszkoptowe z przepisu Nigelli Lawson. Od siebie, aby nie było zbyt nudno dodałam kawałki czekolady. Bardzo się cieszę, że koleżanka przywiozła mi magiczną czekoladową posypkę, która nie rozpuszcza się podczas pieczenia i kawałki czekolady są bardzo dobrze wyczuwalne po upieczeniu : ) W Polsce niestety nigdzie nie mogę znaleźć takich czekoladowych pastylek, więc jeśli znacie miejsce, gdzie można je zakupić proszę o informację. Babeczki są idealne jako szybka, słodka przekąska ; )



Składniki na 12 babeczek:

Wszystkie składniki poza mlekiem i czekoladą miksujemy na gładką masę. Dalej mieszamy pulsacyjnie, dolewając mleko, aby ciasto było lejące. Na koniec delikatnie wmieszać czekoladki.

Ciasto przekładamy do papilotek i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 C. Pieczemy przez ok. 15-20 minut, aż nabiorą złotego koloru.

Smacznego : )

 


 

 


Exit mobile version