Kolejna odsłona tych kruchych ciasteczek, poprzednio nadziewałam je dżemem tym razem bardziej zdrowo – z owocami ; ) Ciasto jest bardzo uniwersalne więc pasuje zarówno do jabłek jak i innych owoców. Szybko i smacznie!
Składniki :
- 250 g twarogu półtłustego
- 250 g mąki
- 125 g margaryny lub masła
- 2 łyżki cukru pudru do ciasta + cukier puder do posypania
- 3-4 jabłka
Twaróg, mąkę, margarynę oraz cukier puder wsypujemy do miski i zagniatamy ciasto. Następnie wałkujemy na grubość ok 5 mm, wycinamy kółka (użyłam szklanki do drinków).Jabłko kroimy w ósemki. Na środek każdego krążka kładziemy kawałek jabłka i dokładnie zlepiamy brzegi.
Pieczemy przez ok 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 C. Ostudzone posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego : )