Site icon marta-gotuje.pl

Wątróbka drobiowa

wątróbka drobiowa, tani obiad

Ostatnio naszła nas ochota na wątróbkę… byłam dość sceptycznie nastawiona, ponieważ siostra odradzała jej przygotowanie ; ) Zdjęcia i jej wygląd pewnie nie zachęcają, a jednak zdecydowanie mogę polecić. T stwierdził, że nigdy nie jadł tak smacznej wątróbki, do tego wyszedł nam tani i szybki obiad, czyli to co lubimy najbardziej. Polecam dla zapracowanych!

Składniki:

  • 500 g wątróbki z indyka
  • 1 duża cebula
  • sól, pieprz
  • olej do podsmażenia

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. W tym czasie myjemy mięso i kroimy w większą kostkę. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy do zarumienionej cebulki i podsmażamy, mieszając co jakiś czas. Można podawać z ziemniakami lub frytkami oraz sałatką z ogórków i cebuli.

Smacznego : )
Exit mobile version