Site icon marta-gotuje.pl

Żeberka w miodzie

Nie przepadam za żeberkami, chyba że są dodatkiem do zupy pomidorowej : ) Ponieważ jednak od dawna obiecywałam T., że przyrządzę mu taki obiad, w końcu musiał nadejść ten dzień ; ) Nie lubię przygotowywać dań, których nie próbuję, ale T. zapewniał, że żeberka były smaczne, choć mogłyby być pieczone odrobinę dłużej w piekarniku, aby skórka była bardziej chrupiąca ; )



Składniki:

Żeberka pokroić w płaty, umyć. Wszystkie przyprawy wymieszać z ketchupem, miodem i olejem. Tak przygotowanym sosem nasmarować mięso i odłożyć do lodówki, najlepiej na kilka godzin, aby aromat marynaty przegryzł się przez mięso.

Żeberka smażymy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez ok godzinę (można dłużej). W razie potrzeby podlewamy woda.

Smacznego : )

Exit mobile version