Site icon marta-gotuje.pl

Bezy – niezawodny przepis

Bardzo rzadko podejmowałam się przygotowania bez, bo temat wydawał mi się bardzo skomplikowany : ) Ostatecznie zmotywowała mnie Ola i jestem szczęśliwa, że ponownie się przełamałam ; ) Nawet nie chcę liczyć, ile u mnie białek się ostatnio zmarnowało… a z tym przepisem przygotowanie słodkich bezików  jest naprawdę proste. Polecam!!! 


Składniki :

Białka wraz ze szczyptą soli ubijamy mikserem na bardzo sztywną pianę. Następnie stopniowo, po jednej łyżce dodajemy cukier puder., cały czas miksując.

Gotową masę przekładamy do rękawa cukierniczego lub woreczka foliowego z odciętą końcówką i na blasze wyłożonej papierem do pieczenia formujemy dowolne kształty.  Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 140 C (termoobieg) przez około 35 minut.

Smacznego : )

 


 


Exit mobile version