Site icon marta-gotuje.pl

Chrupiące dyniowe gofry przepis

Niezwykle aromatyczne, dyniowe gofry od lat umilają nam weekendowe śniadania. Świetnie smakują bez żadnych dodatków, miłośnicy słodyczy uwielbiają w towarzystwie cukru pudru i świeżych owoców lub syropu klonowego. Bardzo proste i szybkie do przygotowania, posmakują nawet niejadkom, którzy nie przepadają za smakiem dyni : ) Polecam!!!

Przepis na dyniowe gofry

Składniki (4-5 gofrów):

Białko oddzielić od żółtka, ubić na sztywną pianę. Żółtko zmiksować z pozostałymi składnikami, dodać ubite białko, delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto nakładać na mocno rozgrzaną gofrownicę i smażyć zgodnie z instrukcją gofrownicy, u mnie ok. 5 minut.

Smacznego!

Po więcej inspiracji zapraszam na mój Instagram

Exit mobile version