Site icon marta-gotuje.pl

Ciasto Snikers – prosty przepis

Ciasto Snikers z przepisu mojej Mamy, które jest hitem każdej rodzinnej imprezy. Bardzo proste i szybkie do przygotowania, a do tego efektowne i pyszne. Polecam!!!

Przepis na ciasto Snikers

Składniki (blacha 23×33 cm):

Masło pokroić na mniejsze kawałki, dodać pozostałe składniki, zagnieść ciasto i podzielić na dwie części. Każdą z nich przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wylepić dno, wyrównać, nakłuć widelcem. Piec ok. 25-30 minut w temp. 170 C (termoobieg) do czasu aż nabierze lekko złotego koloru. Wystudzone blaty przełożyć kremem śmietankowym.

Krem śmietankowy:

Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan fixem.

Dodatkowo:

Wierzch ciasta posmarować masą kajmakową. Kremówkę mocno podgrzać, dodać posiekaną czekoladę. Odczekać chwilę i dokładnie wymieszać, udekorować ciasto i posypać posiekanymi orzechami. Schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc.

Smacznego!

Więcej przepisów na ciasta znajdziecie tutaj – przepisy na ciasta oraz na moim Instagramie

Exit mobile version