Site icon marta-gotuje.pl

Czekoladowe naleśniki z bananami

Weekendowe śniadanie jest u nas najczęściej związane z naleśnikami lub innymi przysmakami, które pozwalają na jeszcze większą celebracją tego posiłku. Mam nadzieję, że do przygotowania czekoladowych naleśników z bananami nie muszę Was przekonywać, bo są tak obłędnie pyszne, że warto zrobić od razu podwójną porcję ; ) Polecam!!!



Składniki na ciasto (8-10 sztuk): 

Składniki na dodatki:

Wszystkie składniki na ciasto dokładnie zmiksować, odstawić na 20-30 minut do lodówki. Na rozgrzanej patelni (bez dodatku tłuszczu) smażyć cienkie naleśniki.

Usmażone naleśniki wysmarować kremem orzechowym, ułożyć pokrojone w plasterki banany. Zwinąć w trójkąty i ponownie przełożyć na patelnię. Smażyć na małym ogniu z obu stron. Gotowe posypać cukrem pudrem.

Smacznego!











Inspiracja – Paweł Małecki „Cukiernia Lidla”
Exit mobile version