Site icon marta-gotuje.pl

Kaczka z warzywami w tajskim sosie curry

Bardzo się cieszę, że w najbliższym czasie będę testować produkty Uncle Ben’s, bo moje miłe wspomnienia z tą marką, sięgają już czasów dzieciństwa! Poza produktami otrzymałam również list od Wujka Bena, który zapewnia o wysokiej jakości produktów.
Jako pierwszy do testów, wybrałam tajski sos curry wraz z ryżem Tricolo (który jest połączeniem ryżu długoziarnistego, czerwonego oraz dzikiego). To co od początku urzekło mnie w sosie, to fakt, że składa się w 100% z naturalnych składników. Sprawdzając skład na opakowaniu możemy zauważyć, że kwas cytrynowy ustępuje naturalnemu sokowi z cytryny, skrobia modyfikowana została zastąpiona skrobią kukurydzianą, a beta karoten zdyskwalifikowała naturalna kurkuma. Nie muszę chyba wspominać jaką wielką zaletą jest szybkość przygotowania niezwykłego obiadu (wystarczy zaledwie 20 minut)! Każdy z nas może dodać swoje ulubione dodatki i na bazie jednego sosu wyczarować wiele wyszukanych dań : ) Mając pod ręką taki zestaw, już nie straszne będą niezapowiedziane wizyty gości : ) Gorąco polecam!

 


 

Składniki :

Piersi z kaczki i warzywa pokroić w kostkę. Podsmażać na patelni przez ok. 10-15 minut. Dodać sos, wymieszać i gotować kolejne 5 minut. Ryż przyrządzić zgodnie z opisem na opakowaniu, a następnie formować kulki łyżką do lodów (jest to dość trudne ze względu na fakt, że ryż się nie skleja : ), polać sosem.

 

Smacznego : )

 


Exit mobile version