Site icon marta-gotuje.pl

Ratatouille – ratatuj

Uczciwie przyznaje, że do tej pory ratatuj kojarzył mi się głównie z filmem… ; ) Mąż bardzo zachęcał mnie do przygotowania tej potrawy, więc posiłkując się informacjami otrzymanych od niego stworzyliśmy naszą wersję tego dania ; ) Ponieważ jarskie potrawy nie należą do naszych ulubionych, dodaliśmy kurczaka… Danie nadaje się dla matki karmiącej, o ile wprowadziła już do swojej diety poniższe warzywa. Polecam!
Ratatouille podałam z zachwalanym przez Was ryżem jaśminowym Britta i potwierdzam, że jest nie tylko bardzo smaczny ale również aromatyczny!


Składniki :
  • 1 duża pierś z kurczaka
  • 1 papryka
  • 1 cukinia
  • 1/2 bakłażana
  • 1 cebula
  • 2 pomidory
  • 125 ml przecieru pomidorowego
  • sól, pieprz

Kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy. Wszystkie warzywa kroimy również w kostkę i dodajemy do mięsa. Podsmażamy razem, mieszając. Całość zalewamy przecierem pomidorowym i doprawiamy do smaku. Gotujemy przez kilkanaście minut.

Smacznego : )

 

 


Exit mobile version