Site icon marta-gotuje.pl

Sernik z brzoskwiniami i kruszonką

Klasyczny sernik z brzoskwiniami i czekoladową kruszonką, pyszny, zawsze każdemu smakuje i szybko znika ze stołu. Sprawdzi się również z innymi owocami. Polecam!!

Sernik z brzoskwiniami – przepis

Składniki na ciasto (tortownica o średnicy 24-25 cm):

Wszystkie składniki wymieszać, najlepiej przy użyciu robota kuchennego. Połowę ciasta przełożyć na dno blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuć widelcem i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 C (góra-dół) przez ok. 25 minut, wyjąć, przestudzić. Drugą połowę ciasta owinąć folią spożywczą i przełożyć do zamrażarki.

Masa serowa:

Twaróg zmiksować z mascarpone, dodać cukier puder i budyniowy proszek, wymieszać. Dodać jajka, cały czas miksując, do uzyskania gładkiej masy. Całość przelać na podpieczony spód. Na wierzchu ułożyć brzoskwinie pokrojone w kostkę i zetrzeć drugą połowę ciasta. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 C (góra-dół) przez 60 minut. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, a następnie schłodzić przez noc w lodówce.

Smacznego!

Inne przepisy na serniki znajdziecie tutaj oraz na moim Instagramie.

Exit mobile version