Site icon marta-gotuje.pl

Szaszłyki z grilla

Majówka kojarzy się głównie z grillowaniem, dlatego i u nas nie mogło zabraknąć szaszłyków ; ) Nasza wersja jest bardzo podstawowa, ale każdy może dodać swoje ulubione dodatki. Tym razem znów postawiłam na mięso z indyka, które nie potrzebuje długiego czasu grillowania, dzięki czemu apetyt nawet największych głodomorów został szybko zaspokojony ; )


Składniki na ok. 15 szaszłyków:

  • pierś z indyka Indykpol
  • 6 ogórków konserwowych
  • 1 duża czerwona papryka
  • 1 pomidor
  • 1 cebula
  • 15 cienkich plasterków boczku
  • ulubione przyprawy

Mięso i warzywa pokroić w kostkę, mięso obtoczyć w ulubionych przyprawach. Wszystkie składniki nadziewać w dowolnej kolejności na patyczki do szaszłyków. Kłaść na rozgrzany grill.

Smacznego : )

Exit mobile version