Site icon marta-gotuje.pl

Szybkie ciasto z owocami i kruszonką

Oczekując cały rok na sezonowe owoce, myślę zawsze o tym cieście : ) Najprostszym, babcinym, z owocami i kruszonką, które dodatkowo jest puszyste, wilgotne, po prostu przepyszne! Przygotujecie je w kilka chwil, a po 30 minutach w piekarniku uraczy Was swoim smakiem, zapachem lata i wspomnieniami beztroskich wakacji z dzieciństwa : D Koniecznie wypróbujcie. Polecam!!!

Składniki (duża blacha 23 x 33 cm):

Margarynę zmiksować z jajkami, żółtkami i cukrem. Dodać jogurt naturalny, wymieszać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przełożyć do masy, zmiksować do połączenia się składników. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać. Z umytych truskawek usunąć szypułki, pokroić w mniejsze kawałki, wyłożyć na ciasto i posypać kruszonką z poniższego przepisu. Piec w piekarniku rozgrzanym do 185 C (opcja góra-dół) przez ok. 30-35 minut, do suchego patyczka.

Składniki na kruszonkę:

Wszystkie składniki wymieszać, rozcierając palcami do uzyskania kruszonki.

Smacznego!

*Wpis powstał przy współpracy z Palma

Exit mobile version