Site icon marta-gotuje.pl

Tortilla z grillowanym kurczakiem

Kolejna odsłona grillowanego kurczaka tym razem w tortilli.  Do przygotowania użyłam produktów, które otrzymałam w ramach tygodnia kuchni meksykańskiej (od sieci Lidl), mi.in. sosu taco, który spowodował, że pomimo delikatnego mięsa z kurczaka, całe danie wyszło bardzo pikantne : ) Ponieważ pogoda nie sprzyjała spędzaniu czasu na powietrzu, użyliśmy grilla elektrycznego.


Składniki:

Kurczaka pokroić na cienkie kotlety i dokładnie oprószyć ulubionymi przyprawami. Grillować przez ok. 5 – 7 minut.

Tortille dokładnie wysmarować sosem taco, następnie ułożyć sałatę, kurczaka i pokrojone warzywa. Można ponownie dodać sos, a następnie zwinąć tortillę i całość ponownie zgrillować, dzięki czemu wrapsy nie będą się rozwijać.

Smacznego : )


* Po miłych doświadczeniach z indykiem od firmy Indykpol tym razem wykorzystałam kurczaka tej firmy. Mam pewność, że warunki w jakich hodowany jest ich drób są odpowiednie, a cały proces produkcyjny w przypadku tak dużej firmy jest ściśle kontrolowany. W obecnych czasach warto jest wiedzieć, co się je ; )

 


Exit mobile version