Site icon marta-gotuje.pl

Ciasto marchewkowe (z patelni, bez piekarnika)

Ciasto marchewkowe jest Wam na pewno dobrze znane, ale czy wiedzieliście, że można przygotować je także bez użycia piekarnika ? : ) Zapraszam na pyszną wersję z patelni! Jeśli nie dacie rady zjeść całej blachy ciasta lub Wasz piekarnik odmówił posłuszeństwa, a macie ochotę na błyskawiczny deser, ten przepis jest właśnie dla Was : ) Polecam!!!


Składniki (patelnia o średnicy 24 cm):

Marchewkę zetrzeć na małych oczkach tarki. Dodać pozostałe składniki, wymieszać. Patelnię dobrze rozgrzać, posmarować niewielką ilością oleju rzepakowego. Przełożyć marchewkową masę i smażyć pod przykryciem ok. 7 minut (spód powinien się ładnie zarumienić, a góra powinna być prawie całkiem ścięta), a następnie przewrócić na drugą stronę i smażyć kolejne 3 minuty. Udekorować cukrem pudrem.

Smacznego!


Patelnia Florina model Gardino

Czy pamiętacie, że cały czas macie możliwość wygrać bony na zakupy do sklepów NELA oraz produkty marki Florina w trwającym właśnie konkursie Prosto z serca? Podzielcie się swoimi ulubionymi przepisami : ) Powodzenia!

Exit mobile version