Site icon marta-gotuje.pl

Dyniowe ciasteczka

W tym sezonie zamierzam wypróbować dynię w każdym możliwym wariancie (przynajmniej w wersji na słodko ; ) ) Tym razem mam dla Was przepis na kruche dyniowe ciasteczka, które przygotowuje się błyskawicznie, ale niestety jeszcze szybciej znikają… ; ) Polecam!!


Składniki (ok. 25 sztuk):

Masło posiekać z mąką, dodać cukier i puree z dyni, zagnieść ciasto, owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez co najmniej 30 minut. Po tym czasie rozwałkować, foremkami wyciąć kształt ciasteczek i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 C (termoobieg) przez ok. 12 minut. Studzić na kratce. Przed podaniem można udekorować cukrem pudrem.

Smacznego!


Exit mobile version