Kontakt

blog kulinarny

Dyniowe ciasteczka

W tym sezonie zamierzam wypróbować dynię w każdym możliwym wariancie (przynajmniej w wersji na słodko ; ) ) Tym razem mam dla Was przepis na kruche dyniowe ciasteczka, które przygotowuje się błyskawicznie, ale niestety jeszcze szybciej znikają… ; ) Polecam!!


Ciasteczka dyniowe przepis

Składniki (ok. 25 sztuk):

  • 60 g zimnego masła
  • 120 g mąki pszennej
  • 40 g cukru trzcinowego
  • 50 g puree z dyni

Masło posiekać z mąką, dodać cukier i puree z dyni, zagnieść ciasto, owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez co najmniej 30 minut. Po tym czasie rozwałkować, foremkami wyciąć kształt ciasteczek i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 C (termoobieg) przez ok. 12 minut. Studzić na kratce. Przed podaniem można udekorować cukrem pudrem.

Smacznego!


Przepis na kruche ciasteczka dyniowe



Autor: Marta Pękalska
Opublikowane: 7 listopada, 2016
Kategorie: Ciasteczka, Dania dla dzieci, Dania dla matek karmiących

16 komentarzy

  1. Ewa

    Wyglądają pysznie 🙂

    1. Marta

      Dziękuję i polecam wypróbować 🙂

  2. Justyna

    Mniaaaam a jakie proste 😍

    1. Marta

      Dokładnie 🙂

  3. Majka

    Mistrzostwo 💗 Zdjęcia powalają, przepis zaskakuje prostotą i już czuję ten zapach…💗

    1. Marta

      Dziękuję Majka 🙂 to takie miłe, rodzina obserwuje jak uśmiecham się do komputera 😉

  4. Agnieszka

    Ale słodziaki 🙂

    1. Marta

      Dosłownie 🙂

  5. renata

    Cuda! dyniowych jeszcze nie próbowałam 🙂

    1. Marta

      Mam nadzieję, że się skusisz:)

  6. ulcia s.

    Cudowne <3 słodkie kruche i z lekkim posmaczkiem dyni 🙂

    1. Marta

      Bardzo mi miło, że przypadły do gustu 🙂

  7. Iwona

    Pyszne i proste 🙂 dyni nie czuć

    1. Marta

      Super, że przypadły do gustu 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Top