Site icon marta-gotuje.pl

Dyniowe muffinki – samo zdrowie

W tym sezonie jestem zdecydowanie zakochana w dyniowych wypiekach! Tym razem przedstawiam Wam dyniowe babeczki z dużą ilością orzechów i suszonych owoców, podejrzane tutaj i przystosowane do naszych upodobań ; ) Muffinki należą do tych zdrowych wypieków, więc nie waham się ich podać również mojej córce, mają co prawda dużo złożonych węglowodanów, ale energia jest dla dzieci niezbędna : ) Polecam nie tylko jako deser, ale także w towarzystwie naturalnego jogurtu, na początek dnia  : ) Przygotowanie ich jest błyskawiczne, nie potrzebujemy nawet miksera ; )


Składniki na 12 sztuk :

Morele, daktyle oraz orzechy posiekać na mniejsze kawałki. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać łyżką. Przełożyć do papilotek do ok. 3/4 ich wysokości. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 C (opcje grzania góra-dół), przez ok. 30 min. – do suchego patyczka.

Smacznego : )



Follow my blog with Bloglovin
Exit mobile version