Site icon marta-gotuje.pl

Makaron ze szpinakiem i fetą

Makaron ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami to pomysł na błyskawiczny obiad z zaledwie kilku składników. Danie jest bardzo pożywne i aromatyczne, koniecznie wypróbujcie. Polecam!!!

Składniki:

Makaron ugotować z instrukcją podaną na opakowaniu. Suszone pomidory pokroić na małe kawałki podsmażyć na rozgrzanej patelni (bez dodatkowego tłuszczu, wystarczy olej którym pokryte są pomidory). Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać. Dodać szpinak i smażyć razem do czasu, aż szpinak „zwiędnie” i straci objętość. Dodać połowę pokruszonego sera feta, podsmażyć do czasu aż się roztopi. Dodać Ugotowany makaron, wymieszać. Opcjonalnie wlać śmietankę. Doprawić do smaku pieprzem i parmezanem.

Smacznego!

Exit mobile version