Makaron ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami to pomysł na błyskawiczny obiad z zaledwie kilku składników. Danie jest bardzo pożywne i aromatyczne, koniecznie wypróbujcie. Polecam!!!
Składniki:
- 300 g makaronu penne
- 10 suszonych pomidorów w oleju
- 3 ząbki czosnku
- 1 opakowanie szpinaku „baby”
- 200 g sera feta
- pieprz
- parmezan do podania
- opcjonalnie 150 g śmietanki 18%
Makaron ugotować z instrukcją podaną na opakowaniu. Suszone pomidory pokroić na małe kawałki podsmażyć na rozgrzanej patelni (bez dodatkowego tłuszczu, wystarczy olej którym pokryte są pomidory). Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać. Dodać szpinak i smażyć razem do czasu, aż szpinak „zwiędnie” i straci objętość. Dodać połowę pokruszonego sera feta, podsmażyć do czasu aż się roztopi. Dodać Ugotowany makaron, wymieszać. Opcjonalnie wlać śmietankę. Doprawić do smaku pieprzem i parmezanem.
Smacznego!
Jakie pyszności na pewno zrobię 🙂
Autor
Polecam 🙂
Pewniak 😍
Autor
🙂 🙂 🙂
Cudowności 🙂
Autor
Dziękuję 🙂
Już uwielbiam i jakże apetyczne zdjęcia!
Autor
Bardzo dziękuję 🙂
Ojejku ślinka cieknie. Właśnie jestem w pracy i zastanawiałam sie co przyrządzić na obiad w domu. Nie chciałam w sumie niczego bardzo skomplikowanego bo mam obecnie nawał zajęć w pracy i nie mam głowy do gotowania. A jednak wypadałoby smacznie zjeść ( wolę domowe jedzenie niż zamawiane). I prawdopodobnie właśnie to przygotuję na obiadek. Szczególnie, że większość składników do dania mam u siebie w domu ( bede musiała jedynie kupić opakowanie fety).
W zasadzie, nigdy nie łaczyłam parmezanu z fetą ale wydaje mi się, ze połączenie to będzie smaczne.
Autor
Zdecydowanie polecam 🙂 parmezan pasuje chyba do wszystkiego 😉