Site icon marta-gotuje.pl

Naleśniki szpinakowe

Dobrze jest rozpocząć dzień od naleśników, zwłaszcza tych w pięknym zielonym kolorze : ) Naturalnym barwnikiem jest tu oczywiście szpinak i jest to idealny pomysł, aby „przemycić” go do śniadania lub obiadu w przypadku, gdy Wasze pociechy (i nie tylko) za nim nie przepadają : ) Naleśniki świetnie smakują w wersji wytrawnej np. z dodatkiem twarożku, szczypiorku i łososia. W takiej opcji możecie również zwinąć je w roladki, pokroić i podawać jako przekąskę na imprezie. Nie byłabym sobą gdybym nie zjadła ich w wersji na słodko w towarzystwie czekoladowego kremu i bananów (po uformowaniu w trójkąty podsmażyłam dodatkowo na patelni – pycha : ) ) Dzieciom smakują nawet bez dodatków! Polecam!!!


Składniki (ok. 8 sztuk):

Wszystkie składniki dokładnie zmiksować blenderem na jednolitą masę. Smażyć z obu stron bez dodatku tłuszczu na dobrze rozgrzanej teflonowej patelni.

Smacznego!

 

Exit mobile version