Site icon marta-gotuje.pl

Parówki po kanadyjsku

Kolejny pomysł na urozmaicenie śniadania lub kolacji : ) Inspiracją była dla mnie ulotka reklamowa znaleziona w markecie : ) Sekret parówek po kanadyjsku to połączenie rozpuszczonego sera i chrupiącego boczku. Aby całość nie wyszła zbyt mocno kaloryczna użyłam parówek drobiowych – Jedyneczek, bez dodatku MOMu. Polecam!



Składniki na 5 sztuk :

Parówki nacinamy wzdłuż i delikatnie rozchylamy palcami. Plastry żółtego sera tniemy na bardzo cienkie paseczki i nadziewamy nimi parówki. Całość owijamy kawałkami boczku. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez ok. 10-15 min. Najlepiej z opcją górny grill, jeśli taką posiadamy. Po wyjęciu z piekarnika możemy delikatnie osączyć parówki na papierowym ręczniku, w przypadku gdy mieliśmy bardzo tłusty boczek : )

Smacznego : )

Exit mobile version