Kolejny pomysł na urozmaicenie śniadania lub kolacji : ) Inspiracją była dla mnie ulotka reklamowa znaleziona w markecie : ) Sekret parówek po kanadyjsku to połączenie rozpuszczonego sera i chrupiącego boczku. Aby całość nie wyszła zbyt mocno kaloryczna użyłam parówek drobiowych – Jedyneczek, bez dodatku MOMu. Polecam!
![Parówki po kanadyjsku Parówki po kanadyjsku](http://www.marta-gotuje.pl/marta-gotuje.pl/wp-content/uploads/2012/04/Parówki-po-kanadyjsku.jpg)
Składniki na 5 sztuk :
- 5 parówek Jedyneczek – Indykpol
- 4 plastry żółtego sera
- 5 bardzo cienkich plasterków wędzonego boczku
Parówki nacinamy wzdłuż i delikatnie rozchylamy palcami. Plastry żółtego sera tniemy na bardzo cienkie paseczki i nadziewamy nimi parówki. Całość owijamy kawałkami boczku. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez ok. 10-15 min. Najlepiej z opcją górny grill, jeśli taką posiadamy. Po wyjęciu z piekarnika możemy delikatnie osączyć parówki na papierowym ręczniku, w przypadku gdy mieliśmy bardzo tłusty boczek : )
![Parówki z boczkiem i serem Parówki z boczkiem i serem](http://www.marta-gotuje.pl/marta-gotuje.pl/wp-content/uploads/2012/04/Parówki-z-boczkiem-i-serem.jpg)
Super pomysł!
Autor
Prosto i smacznie 🙂
Bardzo pomysłowe danie, wygląda smakowicie !
uwielbiam parówki po kanadyjsku:)
kurcze ale ty ejstes kreatywna dusza:)
Autor
Są naprawdę pyszne!:)