Site icon marta-gotuje.pl

Rolada bezowa z kremem i owocami

Rewelacyjna rolada bezowa z kremem i owocami to pyszny i prosty deser bez glutenu. Owoce można zmieniać według własnych preferencji i sezonowości, zamiast nich super sprawdzi się również galaretka pokrojona w małą kosteczkę. Polecam!!!

Rolada bezowa

Rolada bezowa przepis

Beza:

Jak zrobić roladę bezową

Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier. Dodać mąkę ziemniaczaną i ocet, zmiksować. Bezową masę przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 150° C (termoobieg) przez 25 min. Wyjąć i delikatnie oderwać papier do pieczenia.

Nadzienie:

Kremówkę zmiksować z mascarpone i cukrem pudrem na gęsty krem. Przełożyć na upieczoną bezę, dodać owoce i zwinąć roladę.

Smacznego!

Pozostałe przepisy bez glutenu.

Więcej przepisów znajdziecie na moim kanale YouTube , Facebooku i Instagramie.

Exit mobile version