Site icon marta-gotuje.pl

Sezamki

Sezamki lubi chyba każdy ; ) Przygotowanie domowej wersji jest naprawdę proste, wymaga małego nakładu pracy i składników! Do tego smakują o niebo lepiej niż te ze sklepu i poprzez dodatki możemy nadać im ulubione smaki np. cynamonowy lub waniliowy : ) Pyszne, zdrowe i pożywne! Polecam!!!



Składniki:

Sezam uprażyć na suchej patelni (zajęło mi to ok. 25 minut, ponieważ lubię kiedy jest złocisty i aromatyczny ; ) Przełożyć do miski, a na patelni rozpuścić cukier z miodem. Starać się nie mieszać do czasu, aż uzyskamy złocisty karmelowy sos. Dodać sezam i bardzo szybko i dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Odstawić w temperaturze pokojowej na około godzinę do zastygnięcia.

Smacznego!

Inspiracja „Delicje i łakocie” P. Krajewska

Exit mobile version