Site icon marta-gotuje.pl

Babeczki bakaliowe

Podobnie jak moje dzieci mam dużą słabość do tych małych wypieków ; ) Tym razem przedstawiam Wam babeczki z dużą ilością bakalii, które są nie tylko pyszne, ale również  bardzo pożywne : ) Ponieważ łatwo jest je przetransportować, dobrze sprawdzą się także w roli smacznej i zdrowej przekąski poza domem. Polecam!!!



Składniki (12 sztuk):

Marchewki umyć, zetrzeć na małych oczkach tarki. Dodać posiekane: żurawinę, orzechy i migdały. Następnie dodać  pozostałe składniki, dokładnie wymieszać. Przełożyć do foremek na muffinki, wypełniając je masą do ok. ¾ wysokości, ponieważ podczas pieczenia sporo urosną. Przełożyć do piekarnika rozgrzanego do 200 C (opcja grzania góra-dół) i piec ok. 25 minut. Opcjonalnie udekorować cukrem pudrem.

Smacznego!


 


 


 


 


 


 


 


 

*Wpis powstał przy współpracy z Delecta i Bakalland

Exit mobile version