Site icon marta-gotuje.pl

Babka twarogowa przepis krok po kroku

Przepyszna babka twarogowa bardzo prosta i szybka do przygotowania. Babka twarogowa zachwyca smakiem, jest wilgotna, długo zachowuje świeżość. Dodatek cytrynowej skórki sprawia, że babka jest aromatyczna, idealna na nadchodzącą Wielkanoc. Poniżej znajdziecie przepis na babkę krok po kroku, z jej przygotowaniem poradzi sobie każdy. Polecam!!!

Babka twarogowa

Babka twarogowa przepis

Składniki (forma z kominkiem o średnicy 23 cm):

Babka serowa jak zrobić

Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.

Masło zmiksować, dodać cukier, utrzeć mikserem. Stopniowo dodawać jajka, stale miksując. Dodać twaróg, zmiksować. Na koniec dodać mąkę, proszek do pieczenia i skórkę otartą z cytryny. Zmiksować do połączenia się składników. Przełożyć do formy na babkę wysmarowanej masłem i wysypanej mąką. Piec w 180° C (góra dół) przez ok. 45 minut.

Smacznego!

Babka z twarogiem
Babka serowa
Babka serowa przepis
Babka twarogowa przepis
Babka z serem

Jak zrobić babkę film

Pozostałe przepisy na babki.

Zapraszam również na mój Instagram.

Exit mobile version