Babka twarogowa przepis krok po kroku

Przepyszna babka twarogowa bardzo prosta i szybka do przygotowania. Babka twarogowa zachwyca smakiem, jest wilgotna, długo zachowuje świeżość. Dodatek cytrynowej skórki sprawia, że babka jest aromatyczna, idealna na nadchodzącą Wielkanoc. Poniżej znajdziecie przepis na babkę krok po kroku, z jej przygotowaniem poradzi sobie każdy. Polecam!!!

Babka twarogowa
Babka twarogowa

Babka twarogowa przepis

Składniki (forma z kominkiem o średnicy 23 cm):

  • 250 g mielonego twarogu półtłustego
  • 200 g masła
  • 200 g cukru
  • 4 jajka (wielkość L)
  • 350 g mąki
  • 10 g proszku do pieczenia
  • skórka otarta z cytryny

Babka serowa jak zrobić

Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.

Masło zmiksować, dodać cukier, utrzeć mikserem. Stopniowo dodawać jajka, stale miksując. Dodać twaróg, zmiksować. Na koniec dodać mąkę, proszek do pieczenia i skórkę otartą z cytryny. Zmiksować do połączenia się składników. Przełożyć do formy na babkę wysmarowanej masłem i wysypanej mąką. Piec w 180° C (góra dół) przez ok. 45 minut.

Smacznego!

babka z twarogiem
Babka z twarogiem
babka serowa
Babka serowa
babka serowa przepis
Babka serowa przepis
babka twarogowa przepis
Babka twarogowa przepis
Babka z serem
Babka z serem

Jak zrobić babkę film

Pozostałe przepisy na babki.

Zapraszam również na mój Instagram.

Komentarzy: 10

  1. Aga
    19 marca 2024 / 15:46

    Pysznie wygląda 🙂

    • Marta
      Autor
      21 marca 2024 / 1:00

      Dziękuję i polecam 🙂

  2. Isia
    19 marca 2024 / 21:35

    Super, upiekę na wielkanoc 🙂

    • Marta
      Autor
      21 marca 2024 / 1:00

      Życzę smacznego 🙂

  3. Iwona
    20 marca 2024 / 10:27

    Przepis super gratuluję babka bardzo udana i rzeczywiście robi się ją mega szybko!

    • Marta
      Autor
      21 marca 2024 / 1:00

      Bardzo się cieszę, że smakowała 🙂

    • Marta
      Autor
      22 marca 2024 / 0:05

      Mam tak samo 🙂 pozdrawiam 🙂

  4. Wiki
    24 marca 2024 / 22:36

    Pyszna dziękuję za przepis 😊

    • Marta
      Autor
      25 marca 2024 / 1:04

      Cieszę się, że smakowała 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
17 + 27 =