Site icon marta-gotuje.pl

Ciasto snikers

Ciasto snickers to moje ulubione ciasto z dzieciństwa! Do tej pory, kiedy odwiedzam rodziców proszę Mamę, aby je przygotowała ; ) Ciasto jest dla mnie idealne i nie ma sobie równych, gorąco polecam!!! Przepis na dużą blachę.


Składniki na ciasto:

Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 2 placki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i nakłuć widelcem. Piec ok. 20 minut w temp. 170 C. Uwaga! Po upieczeniu blaty będą twarde, ale nie należy się tym zrażać, bo zmiękną pod wpływem bitej śmietany i karmelu.

Składniki na krem:

Śmietankę ubić na sztywno. Dodać cukier puder z fixem i wymieszać.

Składniki na karmel:

Mleko gotować w garnku z wodą przez 3 godziny.

Dodatkowo:

Przygotowane kruche spody przekładamy bitą śmietaną. Wierzch smarujemy karmelem, układamy orzechy i polewamy keksami czekolady.

Smacznego : )


Exit mobile version