Site icon marta-gotuje.pl

Domowe bounty

Kokos to mój absolutny ulubieniec, a w połączeniu z gorzką czekoladą duet idealny. Uwielbiam „małe” przekąski i te domowe kuleczki podbiły moje serce. Nie wymagają pieczenia, są szybkie do przygotowania i wszyscy je kochają ; ) Polecam!

Składniki na kuleczki (ok. 16 sztuk):

Uwaga! Mleczko kokosowe powinno być dobrze schłodzone w lodówce, aby miało stałą konsystencję.

Polewa:

Wszystkie składniki na kuleczki zmiksować w misie blendera na gładką masę i przełożyć na kilka minut do lodówki. Formować kuleczki i ponownie schłodzić w lodówce. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, gdy trochę przestygnie smarować nią schłodzone kuleczki sylikonowym pędzelkiem. Przechowywać w lodówce.

Smacznego!


Inspiracja

Exit mobile version