Site icon marta-gotuje.pl

Dyniowe gofry bez glutenu

Dyniowe gofry bez glutenu to szybki, jesienny przysmak o pięknym kolorze i intensywnym aromacie cynamonu. Połączenie kilku mąk bezglutenowych oraz puree z dyni sprawia, że gofry wychodzą z zewnątrz idealnie chrupiące, a w środku miękkie i delikatne. To świetny pomysł na śniadanie lub podwieczorek – z ulubionymi dodatkami smakują jeszcze lepiej. Proste, aromatyczne i zawsze udane. Polecam!!!

Składniki (8-10 sztuk):

Masło roztopić, przestudzić. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno. Pozostałe składniki zmiksować. Dodać ubite białka i delikatnie wmieszać do masy. Smażyć gofry w rozgrzanej gofrownicy zgodnie z instrukcją, u mnie ok. 5-6 minut, aby gofry były chrupiące.

Smacznego!

Pozostałe przepisy bez glutenu.

Więcej przepisów znajdziecie na moim kanale YouTube , Facebooku i Instagramie.

Exit mobile version