Site icon marta-gotuje.pl

Muffinki marchewkowo-jabłkowe

Super zdrowe muffinki marchewkowo-jabłkowe bez dodatku mąki pszennej. Proste i szybkie do przygotowania, bardzo pożywne, więc sprawdzą się również jako potreningowa przekąska : ) Polecam!

Składniki (12 sztuk):

Mąkę migdałową, płatki owsiane, cynamon, sodę oczyszczoną, sól, orzechy i czekoladę wymieszać. W oddzielnym naczyniu wymieszać miód, jajka i roztopione masło. Dodać starte jabłka i marchewkę, a następnie całość przelać do suchych składników. Wymieszać, przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Piec w piekarniku rozgrzanym do 170 C (termoobieg) przez ok. 25-30 minut do suchego patyczka, z wierzchu babeczki powinny ładnie się zarumienić. Przed podaniem można udekorować gęstym jogurtem greckim lub śmietankowym.

Smacznego!

Inspiracja Run fast. Cook fast. Eat slow. – S. Flanagan, E. Kopecky

Exit mobile version