Site icon marta-gotuje.pl

Dyniowe naleśniki i Konkurs Prosto z patelni

Dynia nadal rządzi w naszej kuchni, a ponieważ uwielbiam ją w wypiekach, miałam przeczucie, że dyniowe naleśniki okażą się strzałem w dziesiątkę : ) Danie idealnie sprawdzi się dla najmłodszych, którzy zazwyczaj przepadają za naleśnikami, a dodatek dyni zapewni także dużą ilość błonnika i beta-karotenu, dzięki czemu naleśniki będą miały dodatkowo jeszcze bardziej zachęcający kolor. Polecam!!!



Składniki (ok. 14 naleśników):

Wszystkie składniki dokładnie zmiksować na gładkie ciasto. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. Najlepiej smakują z dodatkiem syropu klonowego i orzechów.

Smacznego!


 


Bardzo się cieszę, iż mogę Wam również ogłosić, że zostałam ambasadorką konkursu kulinarnego „Prosto z patelni” organizowanego przez markę FlorinaJak widzicie przygotowanie nawet tak prostych codziennych potraw jak choćby naleśniki może być świetną przygodą i okazją do wygrania atrakcyjnych nagród. Wszystkich wielbicieli kulinarnych eksperymentów zapraszam do wspólnej zabawy : )

Zadanie konkursowe polega na przygotowaniu przepisu i zdjęcia potrawy, którą można przygotować na patelni. Konkurs trwa od dziś do 30 listopada, a ogłoszenie wyników nastąpi 6 grudnia. Swoje prace możecie zgłaszać w komentarzu pod postem głównym na Facebookowym profilu Floriny, gdzie znajdziecie również więcej szczegółów.

Nagrodami są bony na zakupy w sklepach NELA o łącznej wartości 6 tys. zł., a dodatkowo w każdym tygodniu konkursu organizatorzy będą przyznawać wyróżnienia – zestawy patelni Florina. Powodzenia! : )


Exit mobile version