Site icon marta-gotuje.pl

Placuszki z otrębów

Ostatnio bardzo polubiłam połączenie otrębów z jogurtem naturalnym. Dodatkowo słyszałam, że mieszanka ta jest zdrowa, więc tym bardziej chętnie włączyłam te składniki do kolejnego dania. Placuszki można podawać z dżemem, jeśli lubicie takie połączenia na słodko. Bardzo szybki sposób na pyszną przekąskę.

 

Składniki:

 

  • 2 łyżki otrębów owsianych
  • 1 łyżka otrębów żytnich
  • 1 jajo
  • 1- 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka oleju do smażenia
  • sól, ulubione przyprawy

Jajko, jogurt i otręby mieszamy.  Solimy i doprawiamy ulubionymi przyprawami. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki, z obu stron na rumiano. Podajemy same lub z konfiturą.

Smacznego : )

Exit mobile version