Site icon marta-gotuje.pl

Roladki z kurczaka ze szpinakiem i twarogiem

Poprzednio zachęcałam Was do roladek schabowych ze szpinakiem i serem feta (przepis tutaj), tym razem wersja light tego dania : ) Schab zastąpiłam kurczakiem, a ser feta zwykłym twarogiem. Dzięki temu, że zrezygnowałam ze smażenia
i wybrałam parowar danie nadaje się dla osób na diecie oraz matek karmiących piersią ; ) Przyznam jednak, że „cięższa” wersja zdecydowanie bardziej podbiła moje serce, ponieważ wolę bardziej wyraziste smaki ; )


Składniki:

Pierś z kurczaka pokroić w cienkie plastry, delikatnie rozbić, oprószyć pieprzem. Szpinak rozmrozić, podsmażyć na patelni, doprawiając go solą, pieprzem i bazylią. Tak przygotowany nałożyć na przygotowane mięso wraz z kawałkami twarogu. Zwinąć w roladki i posypać koperkiem. Gotować w parowarze przez ok. 25 minut.

Smacznego : )


 
Exit mobile version