Site icon marta-gotuje.pl

Arbuzowa lemoniada

Lemoniady stanowią idealne orzeźwienie w letnie dni. Do tej pory zdecydowanie przeważały u nas lemoniady na bazie cytryny, limonki lub pomarańczy, lecz tym razem w roli głównej występuje arbuz ; ) Wszyscy miłośnicy jego smaku na pewno będą zadowoleni! Dodatkową korzyścią jest fakt, że arbuz ma dobry wpływ na skórę, działa bowiem przeciwzmarszczkowo, tonizująco i ściągająco, pomaga przy leczeniu stanów zapalnych ; ) Polecam ; )


Składniki na 2 porcje:

  • ok. 1/8 schłodzonego arbuza
  • 1 szklanka schłodzonej, gazowanej wody mineralnej
  • 1/2 limonki
  • kilka kostek lodu

Miąższ z arbuza (bez pestek) dokładnie zmiksować blenderem. Przelać do szklanek, tak aby zapełnić  je do połowy. Do każdej z nich dodać wyciśnięty sok z 1/4 limonki oraz kilka kostek lodu. Uzupełnić gazowaną wodą mineralną.

Smacznego : )

 


 

 


 

 



Exit mobile version