Site icon marta-gotuje.pl

Chrupiące gofry bez glutenu

Chrupiące gofry bez glutenu, świetnie sprawdzą się w roli słodkiego śniadania lub zdrowego deseru. Rezygnując z dodatku ksylitolu/erytrytolu otrzymamy wersję wytrawną : ) Polecam!

Składniki:

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę*. Przełożyć do miseczki, a do misy miksera dodać pozostałe składniki, dokładnie zmiksować. Dodać ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać i piec w rozgrzanej gofrownicy na rumiany kolor.

Smacznego!

*Można pominąć oddzielne ubijanie białek i od razu zmiksować razem wszystkie składniki, ale według mnie, gofry wychodzą wtedy mniej puszyste.

Kcal 803; Białka 26,2 g; Tłuszcze 13,71 g; Węglowodany 161,4 g

Inspiracja zapraszam również na mój Instagram

Exit mobile version